Onze labels

Eurogarant is meer dan enkel een certificaat. Het is ook, en dit sinds meer dan 20 jaar, een garantiefonds. Dat betekent dat onze leden toegang krijgen tot verschillende interne diensten. Zij kunnen hun vragen aan onze experten stellen die gespecialiseerd zijn op het vlak van o.a.: Sociaal recht, Fiscaliteit of Milieu.

Sinds eind 2016, werd Eurogarant door Traxio & Febelcar gekozen als kwaliteitslabel voor de hele sector (Herstellers en Bouwers). Het doel was sterker te worden ten opzichte van derden (Verzekeraars, Overheden, Experten, ...) en zo onze leden beter te vertegenwoordigen.

Naast het kwaliteitslabel, bieden wij twee andere labels aan: Smart Repair en Long Life Repair !

Smart Repair is een label dat ontwikkeld werd in 2014 voor het grote publiek met een boodschap gebaseerd op de volgende waarden: Kwaliteit, Snelle dienst, Goedkoper en Duurzaam. Voor meer informatie, nodigen wij u uit om een kijkje te nemen in het submenu.

Long Life Repair staat voor duurzaamheid die erg belangrijk is voor onze sector. Om deze reden hebben we een duurzaam Belgisch label ontwikkeld.

Alle Belgische actoren ondersteunen Long Life Repair: verzekeraars, leasemaatschappijen en Audit bureaus die in de Commissie zetelen en zelf de certificatiecriteria bepalen en wat die ze nodig hebben. Bovendien zullen alle verzekeraars uw voertuig laten herstellen bij een carrosseriebedrijf dat Long Life Repair erkend is.

Long Life Repair vindt men ook in alle andere Traxio labels: Velo-Pro, Road Support, Used Cars, Repair & Maintenance en de belangrijkste die ons betreft: Carrosserie Repair & Construct.